default logo
 

Новини и събития

Церемония по връчване на дипломите за завършено висше образование

Публикувана на 29-03-2024

Уважаеми колеги, Официалната церемония по връчване на дипломите за завършено висше образование на абсолвентите от випуск 2023 г. (бакалаври и магистр...

Стартиране на Седмия семестър „Бъдещето на природата"

Публикувана на 26-02-2024

Panda Labs е програма на WWF България, в която ученици, студенти и работещи млади хора създават вдъхновяващи решения за преодоляване на сериозни екол...

Добре дошли

Машиностроителният факултет, основан 1951 г., е един от наследниците на Машинния факултет към създадената още през 1945 г. Държавна политехника.

Факултетът има шест катедри: „Автоматизация на дискретното производство”, „Инженерна логистика и подемно-транспортна и строителна техника”, „Инженерен дизайн”, ,,Прецизна техника и уредостроене”, „Основи и технически средства за конструиране” и „Машинни елементи и неметални конструкции”.

Бакалаврите могат да избират от 4 специалности: Машиностроене, Мехатроника, Инженерен дизайн и Инженерна логистика.

На разположение на обучаваните студенти е богата лабораторна и изследователска материална база - уреди за измерване на геометрични и физико-механични величини; оптична, финомеханична и микромеханична техника; автоматични линии и работи, компютърни лаборатории за автоматизирано проектиране; учебна комплексно-интегрирана производствена система; лаборатория по инженерна логистика и техника; лаборатории за дизайнерско  проектиране.

Магистърски специалности